Μαγειρικές Συνταγές
Συνταγές
1/2 κιλό σαλιγκάριαΑλεύριΒούτυρο6 αυγάΑλάτι – ΠιπέριΔιάφορα αρωματικά της αρεσκείας σας.
Τα σαλιγκάρια αφού τα βράσουμε, τα βγάζουμε από το κέλυφος. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Κατόπιν αλευρώνουμε τα σαλιγκάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν ροδοκοκκινίσουν, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα σε ομελέτα. Για να γίνει πιο πικάντικη η συνταγή, προσθέτουμε αρωματικά της αρεσκείας μας στα αυγά που θα δώσουν καλύτερη γεύση στο σύνολο.Σαλιγκάρια ΟμελέταΓια 4 άτομα
σαλιγκάρια 1 κιλόλάδι 1 φλιτζάνικρεμμύδια 2 ψιλοκομμέναμανιτάρια 200 γρ., κομμένα σε φέτεςώριμες ντομάτες 1/2 κιλό, τριμμένες στο ρεντέσκόρδο 2 σκελίδεςμαϊντανός 1 φλιτζάνι, ψιλοκομμένοςπατάτες 2 κομμένες σε κυβάκιααλάτιπιπέρι φρεσκοτριμμένομυζήθρα (προαιρετικά) τριμμένη
Τα σαλιγκάρια αφού τα βράσουμε, τα βγάζουμε από το κέλυφος. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα σαλιγκάρια. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, το μισό μαϊντανό και 2-3 ποτήρια νερό. Αφήνετε να βράσουν για 10’. Προσθέτετε στα σαλιγκάρια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε το φαγητό και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τη μυζήθρα (προαιρετικά).Σαλιγκάρια με μανιτάριαΓια 4 άτομα
Υλικά (για 4-6 άτομα)1,5 κιλό σαλιγκάρια1 κ.γλ. αλάτι2 κ.σ. δεντρολίβανο2 κ.σ. λάδιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σκορδαλιά4 παντζάρια αποφλοιωμένα4 πατάτες αποφλοιωμένες6 κ.σ. ελαιόλαδοΑλάτι2-4 σκ. σκόρδο2 κ.σ. ξύδι
Τα σαλιγκάρια αφού τα βράσουμε, τα βγάζουμε από το κέλυφος. Αλέθουμε στο μίξερ το αλάτι με το δεντρολίβανο και το περνάμε από λεπτή σήτα. Ανακατεύουμε την πούδρα με το ελαιόλαδο και το πιπέρι και μαρινάρουμε τα σαλιγκάρια με την αρωματική αυτή πάστα. Τα περνάμε σε καλαμάκια. Βράζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια (ξεχωριστά) και περνάμε από το μύλο των λαχανικών. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Ψήνουμε τα καλαμάκια στο γκριλ για 5 περίπου λεπτά και σερβίρουμε με τη σκορδαλιά.Σαλιγκάρια σουβλάκιμε σκορδαλιά παντζαριού